Nieuwsbrief

De Kafkabrigade Nieuwsbrief verschijnt op de eerste dinsdag van de maand om je op de hoogte te houden van onze onderzoeken, publicaties en de resultaten van onze innovaties. Hier kun je jezelf aan- en afmelden voor de nieuwsbrief. Daarnaast kun je hier alle eerder verzonden nieuwsbrieven terugvinden.

Hieronder ziet u Jaaroverzicht 2016 Kafkabrigade Infographic Nummer 11 - juni 2016

^c() Nieuwsbrief Jaaroverzicht 2016 Kafkabrigade Infographic Nummer 11 - juni 2016

Beste lezer,

Wij wensen iedereen een fijne zomer! En als elk jaar bedanken we graag alle publieke professionals en publieke managers die ons vorig jaar in de gelegenheid hebben gesteld om te strijden tegen de papierwinkel en de onverschilligheid. Want zonder dat we het zo bedoelen, organiseren we vaak de onverschilligheid als we taken verdelen over organisaties en geautomatiseerde systemen. Simpelweg omdat we niet meer zien dat een burger al die organisaties en systemen met elkaar moet afstemmen. Strijden tegen de onverschilligheid begint met het in beeld brengen van het perspectief van de burger. Het begint met inzicht in de publieke taak die overheidsorganisaties gezamenlijk hebben en waar de burger tussen wal en schip valt. Want als we in individuele gevallen al niet weten hoe we effectief moeten zijn, hoe gaan we dan ooit grote idealen en beleidsdoelen realiseren? Effectief beleid en publieke waarde bereik je burger voor burger. Ook in 2017 zullen we weer regelmatig in beeld brengen hoe beleid uitpakt voor echte mensen hier en nu, met uw hulp, met dat inzicht zijn publieke organisaties te engageren om effectiever te worden en het verschil te maken. En effectief zijn is vaak nog goedkoper ook. Want efficiëntie zonder dat we bereiken wat we bedoelen is niet efficiënt. Hieronder een overzicht van projecten met publieke professionals die problemen hebben willen zien en willen innoveren vanuit het oplossen van problemen.

Jaaroverzicht 2016 Kafkabrigade Infographic Nummer 11 - juni 2016

Jaaroverzicht 2016 Kafkabrigade

Kafkabrigade Kafkabrigade email ons Bel ons Kafkabrigade op Twitter Kafkabrigade op Linkedin Kafka thermometer voor Haagse Hogeschool Casusonderzoek Personen met Verward Gedrag Casusonderzoek sekseregistratie Bureaucratische Barrieres voor Groene Groei Ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport terugkomgesprek onnodige bureaucratie in de zorg Digital India 2020 teaching case lost in translation Leeratelier Wicked Problems masterclass innovatie en transformatie master public management module governance Digital India 2020 teaching case lost in translation Masterclass innovatie en transformatie de leergang Publieke Controllers van de vrije universiteit amsterdam Het Zijlstra Center leeratelier wicked problems veiligheid en justitie venj verandert Oekraine innovatie door probleemoplossing Management Simulatie Chaincity samenwerken met ict gemeente waalwijk academy workshop regeldruk digital india 2020 management simulatie chaincity samenwerken met ict tias school for business and society governance management simulatie the sky is the limit jubileum intermin lezing onnodige bureaucratie analyse sekseregistratie personen met verward gedrag aanjaagteam bureaucratische barrieres voor groene groei circulaire economie ICT heeft voorrang op de wet trouw kafkabrigade Sociaal bestek hoe gaan we om met mensen met verward gedrag Whitepaper personen met verward gedrag Kafkabrigade international network Brigada kafka mexico kafkabrigade wordt stichting statuten

De Kafkabrigade

De Kafkabrigade is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie opgericht om onnodige en disfunctionele bureaucratie op te sporen en aan te pakken.

Contact

De Kafkabrigade
T  +316 12 45 80 87
E  info@kafkabrigade.nl
W  www.kafkabrigade.nl
T  @kafkabrigade

Voeg ons toe aan uw adresboek

Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig om je te attenderen op nieuws en projecten van De Kafkabrigade.

Op de site vind je meer over de nieuwsbrief.

Het is niet onze bedoeling om u lastig te vallen met ongewenste mail. U kunt uzelf afmelden door een mail te sturen naar kb-unsubscribe@nb.kafkabrigade.nl. De mail dient verzonden te worden van en hoeft geen onderwerp of inhoud te bevatten.

U kunt zich inschrijven door een email te sturen naar: kb-subscribe@nb.kafkabrigade.nl. Deze mail hoeft geen onderwerp of inhoud te bevatten.

Inschrijven nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven door een email te sturen naar:
kb-subscribe@nb.kafkabrigade.nl. Deze mail hoeft enkel een onderwerp te bevatten, zoals "inschrijven".

Uitschrijven nieuwsbrief

Het is niet onze bedoeling om u lastig te vallen met ongewenste mail. U kunt uzelf afmelden door een mail te sturen naar kb-unsubscribe@nb.kafkabrigade.nl. De mail dient verzonden te worden van het adres waarop u de nieuwsbrief ontvangt en hoeft enkel een onderwerp te bevatten, zoals "uitschrijven".